maanantai 28. helmikuuta 2011

Mittelseminar Kunst&Architektur in München!

Huhuuu! Ajattelin kertoa tässä postauksessa YFUn väliseminaarista joka oli viime viikolla :) Huippu viikko!
Lauantai 19.2.
9 aamulla lähti matka kohti Bayeria. Väliseminnari pidettiin siis Münchenin liepeillä Possenhofen nimisessä kylässä. 6 tuntia istuin junassa ja sitten olikin perillä Possenhofenissa. Joku 5 min mun junan jälkeen tuli toisen suomalaisen tytön, Annin, juna ja käveltiin sitten yhessä majotukselle. Suomea ei kyllä puhuttu ku ehkä kaks sanaa, oli niin kummallisen kuulosta!Koko viikon aikana puhuttiin yhteensä suomee ehkä joku 10min, kun keskustelu oli niin oudon hidasta ja piti miettii mitä sanoo :D Majotuksessa saatiin huone brasilialaisen ja kiinalaisen vaihtarin ja niiden hostsiskojen kanssa. Illalla oli vielä tutustuminen ja kaikki n. 40 vaihtaria sai Filzit eli Bayer hatut.
Sunnuntai 20.2
Sunnutai alotettiin ensin Traumreisella, eli kaikki pisti silmät kiinni ja kuunteli kun yks ohjaajista luki "tarinaa" ja meijän piti käydä ajatuksissa läpi meijän kulunutta puolta vuotta. Ton jälkeen jakauduttiin AG ryhmiin joissa puhuttiin erilaisista teemoista, mitä meille on jo tapahtunu tän puolen vuoden aikana.
Lounaan jälkeen meillä oli joko kuvis tai arkkitehtuuri Workshop.  Minä ja brasilialainen vaihtari Marina oltiin arkkitehtuurissa. Meijän piti rakentaa High-Teck piparitalo... Hankala urakkamut vikana päivänä saatiin 1 palkinto meijän talosta! :))
Illalla oli Bayer Challenge! Ohjaajat oli rakentanu ryhmähuoneeseen erilaisia pisteitä, missä piti ryhmien kanssa kiertää. Kaikissa pisteissä oli jotain tyypillisesti Bayerilaista jotka kierrettiin ryhmien kanssa ja saatiin pisteitä suorituksen mukaan. Oli esim. piste jossa piti pitää oluttuoppia niin pitkään ojennetussa kädessä kuin mahollista, Reise nach Jerusalem ( piti istua pöydällä, pudota alas ilman että osuu maahan ja päästä vielä takas ylös istumaan. kahen yrityksen jälkeen tuloksena oli kaameet mustelmat jalassa ja käsivarressa.), Olutpullo auki sytkärillä, Bayerilaista sanastoa tmstms. Loppuillasta laulettiin Singstaria, ohjaajat vastaan vaihtarit :)
Maanantai 21.2
Maanantaina aamupalan jälkeen jaettiin porukka kahtia ja lähettiin Müncheniin. Mun porukka meni kaupunkikierrokselle maan alle! Kierrettiin siis Müncheniä viemäreissä?! Vaikka aluks haisiki aika pahalle ni oli kyllä mielenkiintonen kokemus! Tai siis, ei sitä niin usein viemäriin pääse... Jossain välissä sanoin Marinalle, että tää on ihan kun jostain kauhuelokuvasta. 5 min mun kommentin jälkeen opas ilmotti että me ollaan hautausmaan alla...
Kierroksen jälkeen meillä oli 3 tuntia vapaa aikaa. Käytiin syömässä ja sen jälkeen suuntasin ostamaan itelleni Dirndl, eli bayerilaisen mekon <3 Love it
Majotuksella meillä oli vielä AG kokoontuminen ja sen jälkeen esitelmä RAFstä eli saksalaisesta terrorijärjestöstä joskus 70-luvulla. Esitelmän jälkeen katottiin vielä leffa RAFstä.
Tiistai 22.2
Aamu alotettiin taas esitelmällä ja AG ryhmillä. Niiden jälkeen lähettiin Müncheniin. Ensin käytiin Synagogassa ja sen jälkeen saatiin jakautua eri museo ryhmiin. Itse olin virolaisen vaihtarin Aneten kanssa Alte Pinakothek museossa jossa oli maalauksia 1800-luvulta. Museossa otettiin yks kuva ja onnistuttiin laittamaan hälytys päälle :P Siiryttiin vielä tien toiselle puolelle modernin taiteen museoon ja siellä mä onnistuin menemään miesten vessaan ( en onneksi koppiin assti!). Anet sai hyvät naurut :D
Illalla mentiin osa porukasta ooperaan ( Street Scene- Amerikkalainen Ooppera). Sen jälkeen käytiin vielä oluella. Oluen jälkeen tuli kiire S-Bahniin ja saatiin tehdä kunnon kilpajuoksu. Vannon, en koskaan enää juokse kilpaa minnekkään kun olen juonut oluen...
Keskiviikko 23.2
Stadtralley!! Eli kaupunkiralli vapaasti käännettynä. Mentiin bayer challenge ryhmien kanssa Müncheniin kysymyspaperin kanssa. Vastaukset piti antaa valokuvina. Hauskaa oli, vaikka oltiinkin vikoja.
Ilalla majotuksella oli ensin AG kokoontuminen ja sen jälkeen Workshoppeja kuten maalaus, vaatteiden teko, hieronta, sillanrakennus hammastikuista tms.
Torstai 24.2
Toinen puoli maanantain porukasta meni heti aamusta viemärikierrokselle. Mun puoli suuntasi Dachaun keskitysleirille. Oli mielenkiintonen mutta samalla karmiva paikka. Krematorionkin olisi voinu käydä katsastamassa, mutta jätin väliin...
Iltapäivällä mentiin osa porukasta Olympiaparkkiin. Käytiin ihan vaan kävelemässä alueen läpi ja ympäri sekä tietysti käytiin kanssa Olympiatornissa! Hyvän sään takia ylhäältä näki koko Münchenin yli aina Alpeille saakka! <3 Nyt on sitten Alpit edes kerran tänä vuonna nähty!
Illalla osa porukasta ( minä mukaan lukien) meni oopperaan ja toiset Karaoke baariin. Meijän oopperan jälkeen mekin suunattiin sinne. Annin kanssa ei ehitty laulaa Mamma Miaa, mutta oli kyllä hauska ilta!
Perjantai 25.2
Aamulla oli taas esitelmä ja sen jälkeen AG ryhmiä. Koko iltapäivä oli annettu meille vapaaks koska meijän piti suunitella Bunter Abend, eli päätösjuhla jossa jokainen kulttuuri ja maa järkkää jonkun leikin, laulun, esityksen tms. Suunittelun jälkeen osa porukasta lähti käymään Münchenissä, osa muutaman km päässä toisessa vahän isomassa kylässä ja minä ja Annabell ( Marinan hostsisko) käytiin kävelemässä meijän majotuksen ympäristössä. Käytiin kanssa kuvaamassa Sissin linnaa joka oli käytännössä meijän nuorisohotellin takapihalla.
Bunter Abend alko 9 ja meillä oli ihan älyttömän hauskaa! Sillon oli kanssa se palkintojen jako tilaisuus, jossa selvisi että meijän ryhmä hävis Stadtralleyn ja että minä ja Marina voitettiin arkkitehtuuri workshop. Myöhemmin ilta/yö jatku vielä mexicolaisten järkkäämällä discolla.
Lauantai 26.2
Oli hyvästien aika ja itkin kuin pieni vesiputous. Edelleen on ikävä niitä ihmisiä ): Junamatka takas suju ihan hyvin vaikka menikin vähän turhan nopeesti... Niinkuin koko viikko...
Kotona täytin sitten heti seuraavan seminaari ilmotuksen eli YES ( Young European Seminar) 1-5.7 ( 4kk päästä!!?) josta kaikki vaihtarit sitten lentää kotiin.
Auf Wiederhören!
LG
Elisa
 Ylhäältä alas: Annabell, Anni, Marina, minä ( + Anet ja Chloé) <3
 München ja Alpit!
 Marina& Elisa ylpeänä esittävät: High-Teck Lebkuchentalo!

2 kommenttia: