keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Sie is´n Berlin City Girl

Voisin nimetä itteni Elisa " ajankohtainen" Juutilaiseksi... Mitä tässä nyt on Berliinin reissusta 2 viikkoa kulunu ja nyt vasta kirjotan... Way to go...
Eli siis, olin 2.6-5.6 Berliinissä tuttujen luona käymässä.
2.6
Ajelin heti aamusta Berliiniin junalla ( 4h). Juna oli liiankin täynnä, ja seisoin sitte sen 4h tuntii käytävässä. Onnistuin kans kaatumaan semmosen istuvan ukon niskaan...
Tuttujen luona juotiin kahvit ja juteltiin lähinnä siitä miten vaihtovuos tähän mennessä menny. 16.00 tavattiin Annin ( vaihtarina Berliinissä ) kanssa Alexanderplazilla. Tehtiin kävelylenkki ja Anni esitteli paikkoja ( Alex, Brandenburger Tor, Juutalaisten muistomerkki ja Potsdamer Plaz). Lopuks juotiin viellä pirtelöt Alexilla ja juteltiin niitä näitä ( ja kyllä, kangertelevalla suomen kielellä :D ).
3.6
Mentiin Heinzin ( eli siis tuttavan ) kanssa Berliner Zoohon. Kivat jonot siellä edessä, mut jonki aikaa jonotettuamme päästiin sisään. Zoossa kierreltiin sitte koko päivä ja illalla oli naama palanu ja jalat kuollu.
4.6
Oli museopäivä. Heti aamusta Naturkundemuseum ( = luonnontieteellinen). Löysin jopa perille, vaikka yritinkin ensin sisään väärästä ovesta...
Sit oli vuorossa Pergamon museo jonne jonotin jonku 45 minsaa. Oli kyl jonottamisen arvonen, ehkä upein museo mis oon ollu. Siel oli mm. Pergamon alttari kreikasta ja Babylonin portti.
Vikana oli vuorossa Neue Museum/ Ägyptische Museum ( = Egypti museo) jossa oli Netertitin rintakuva ( en saanu kuvata ): ) Piene pettymys oli, et sekin oli niin pieni, olin aina kuvitellu sen suurempana.
Museoiden jälkeen vannoin itelleni etten kierrä ainuttakaan museota seuraavaan pariin viikkoon...
5.6
Aamull aajoin viellä Berliiniin. Kävin kuvaamassa Reichstagin (= niinku suomen eduskunta, rakennu on vaan 100x hienompi). Siitä kävelin Brandenburger Torille ja jatkoin matkaa Siegessäulelle ( enkeli patsas Berliinissä). Nousin Siegessäulen huipulle ( 285 porrasta 30 asteen helteessä, blaargh...)
Illalla ajelin sitten takasin Hesseniin ja sain jopa junassa istumapaikan!

Nyt on enää 20 päivää jaljellä vaihtovuodesta ja sitte onki jo suunta kohti Helsinki-Vantaata... En kyllä oikeen käsitä, minne se aika on menny?
 Liebe Grüsse und bis Bald!
Elisa
Vielä pari kuvaa:

 Pergamon alttari Pergamon museossa

 Reichstag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti